ELİNİZDEN DÜŞÜREMEYECEKSİNİZ

ELİNİZDEN DÜŞÜREMEYECEKSİNİZ

 

“Hepimiz birer notayız yaşam senfonisinde...”

Çocuk edebiyatı alanında ülkemizi uluslararası alanda da temsil eden Mavisel Yener’in yeni serisinin ilk kitabı “Şarkım Nerede?”, İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitapta, La notasının kendi şarkısını arama yolculuğunu anlatan yazar, “Bu seri, sanat, spor ve insan ilişkisi bağlamında okurları farkındalıklara davet ediyor. Hepimizi ortak duyarlılıklarda ve sevinçlerde buluşturuyor. Kim bilir belki de hepimiz birer notayız yaşam senfonisinde...” diyor.

Çocukların “Mavi Yazar”ı, çocuk edebiyatının “Renkli Kraliçesi” Mavisel Yener’in yeni kitabı “Şarkım Nerede?”, İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Beste Sokağı, Nağmeli Bahçe Apartmanı’nda yaşayan La notasının kendi şarkısını arama yolculuğunu anlatan kitap, Yener’in yeni serisinin ilk kitabı olma özelliğini de taşıyor.

“Şarkım Nerede?”nin ardından serinin diğer kitapları “Boyalarım Nerede?” ve “Topum Nerede?”yi de küçük kitapseverler ve aileleri ile buluşturacak olan yazar, “Bu seri, sanat, spor ve insan ilişkisi bağlamında okurları farkındalıklara davet ediyor. Müzik, resim ve spor hepimizi ortak duyarlılıklarda, sevinçlerde buluşturuyor. İlk kitabımız “Şarkım Nerede?”, şarkısını arayan bir nota ile tanıştırıyor okurları. Kim bilir belki de hepimiz birer notayız yaşam senfonisinde… Serinin ikinci kitabı “Boyalarım Nerede?” renklerin dünyasına davet ederken, farklılıkların birlikteliğine büyüteç tutacak, üçüncü kitap “Topum Nerede?” ise spor yapmayı çok seven çılgın bir nine ile torununun eğlenceli serüvenini anlatacak. Toplum içindeki en ufak parçanın bile ne denli önemli olduğunu düşündürecek” dedi.

“Okumak eğlenceli bir eylemdir”

Her zaman temel çıkış noktasının çocuklara okumayı sevdirmek, okumanın eğlenceli bir eylem olduğunu düşündürmek olduğunu belirten Yener, yeni serisiyle de birbirlerinin hayatına dokunarak sevgiyi, önyargısız olmayı, duygu yönetimini öğrenen, farklılıklardan rahatsız olmayan kahramanlar yaratarak çocuklara keyifli bir okuma serüveni sunmak istediğini söyledi. Yener, aynı zamanda, bu seriyi kaleme alırken, hangi sorunları paylaşabileceğini, okuyanları bu sorunların çözümüne nasıl ortak edebileceğini düşünerek yazdığını anlattı.

İlksatır Yayınevi etiketiyle yayımlanacak seri, okul öncesi ve okuma yazmayı yeni öğrenmiş çocuklar için tasarlandı. Yener, yeni kitabı için, “Diliyle, kurgusuyla ve Ressam Berk Öztürk’ün resimlemesiyle bir bütün olarak çocukların çok seveceğini biliyorum” diye konuştu.

Kitap Künye:

Yayınevi: İlksatır Yayınevi

Kitabın Adı: Şarkım Nerede?

Kategori: Okul Öncesi

Yazar: Mavisel Yener

Editör: Sinem Çelebioğlu

Sema Günaydın Çınar

Tür: Resimli Öykü

Yaş Grubu: 3 +

Sayfa: 40

Resimleyen: Berk Öztürk

Grafik ve Kapak Tasarım: Deniz Birlik

Fiyatı: 39.90 TL

Mavisel Yener hakkında:

Çocukların “Mavi Yazar”ı, çocuk edebiyatının “Renkli Kraliçesi” Mavisel Yener, 1984 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar hekimliği ve yazarlığı birlikte yürüttü. Şiir, öykü, masal, tiyatro oyunu, roman türlerinde pek çok eser veren Yener, gazetelerde çocuk sayfalarını yayına hazırladı ve Cumhuriyet Gazetesi’nin Kitap ekinde on beş yıl boyunca çocuk ile gençlik edebiyatı üzerine inceleme, eleştiri yazıları yazdı. TRT İzmir Radyosu’nda “Mavi Mektuplar” ve “Mavi Sözcükler” adlı programları hazırlayıp sundu.

2013 yılında Kosova’da “Yılın Çocuk Kitapları Yazarı Ödülü”ne değer görülen Yener, 2015’te Macaristan, Rodos ve Belçika çocuk edebiyatı buluşmalarında ülkesini temsil etti. Çocuk edebiyatının Nobel’i sayılan H. C. Andersen Ödülü için 2018 yılı Türkiye adayı olarak gösterildi.

Evli ve iki çocuk annesi Yener, çocuk yazını alanında atölye eğitmenliği de yapıyor.

İlksatır Yayınevi hakkında:

2019 yılında ‘Ve ilk sözcüklerin heyecanı düşer İLKSATIR’a’ sloganıyla yayın hayatına başlayan İLKSATIR Yayınevi psikoloji, kişisel gelişim ve çocuk kitaplarının yanı sıra birçok alanda yeni yayınların okuyucularla buluşmasını sağlıyor. Eğitimler, atölyeler ve dijital platformlardaki interaktif çalışmalarıyla da hem okuyucularının hem de yazarlarının yanında yer alıyor.

Bahar Şen Kazancı – Kurucu: İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar boyunca edindiği yayıncılık tecrübesinin ardından İLKSATIR’ı kuran Bahar Şen Kazancı yönetim danışmanlığı, koçluk, eğitim ve toplumsal cinsiyet alanlarında çalışmalar yürüttü. Aynı zamanda KA.DER’in (Kadın Adayları Destekleme Derneği) Genel Sekreter görevini yürüten Şen Kazancı, TEGEP (Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği) üyesidir.

Begüm Kaya – Genel Koordinatör: İtalya’da aldığı opera eğitimin ardından sanat ve yöneticilik alanında pek çok başarılı çalışmada görev almıştır. Begüm Kaya kurulduğu ilk günden bu yana da İlksatır Yayınevi’nin Genel Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık