TÜRK AMERİKAN DERNEKLERİ FEDARASYONU’NDA DEPREM

TÜRK AMERİKAN DERNEKLERİ FEDARASYONU’NDA DEPREM

TADF Yönetim Kurulu; eski Başkan Tulga Tekman ve İcra Kurulu’nu yayınladığı bir deklarasyonla görevden alarak “Olağanüstü Seçimli Kongre” kararı aldı.  Yönetim Kurulu yayınladığı deklarasyonda ayrıca; Olağanüstü Seçimli Kongre’ye kadar Başkan ve İcra Kurulu’nun tüm görevlerini üstlendiğini de belirtti.

Bu kararla eski Başkan Tulga Tekman ve İcra Kurulu TADF adına bir aktivitede bulunamayacak, etkinlik yapamayacak, bağış toplayamayacak, 3. kişi veya kurumlarla anlaşma / sözleşme yapamayacak. Bunları yapmaya kalkarsa hem başkan ve icra kurulu hem de 3. Kişi veya kurumlar kanunlar önünde suç işlemiş sayılacak.

Bilindiği gibi TADF’nda uzun bir süredir mali konulardaki şüpheli hesaplar, isme alınan çekler Türkiye’den gelen bağışların TADF hesabına kayıtları, kongrelerdeki aklanma şekilleri ve oy kullanmaları gibi daha birçok konuda usulsüzlükler, hukuk ve tüzük dışı uygulama iddiaları gündeme geliyordu.

Bu konular birçok kez yönetim kurulu tarafından TADF içinde konuşularak çözümlenmesi istenmiş ancak, o günlerde iş başındaki Başkan Tulga Tekman ve icra kurulu bu isteği görmezden gelerek yapılan her aylık toplantıda gündeme almadığı gibi bu konuları gündeme getirerek tartışmaya açmak isteyen dernekleri ve yöneticilerini de dışlamaya başlamıştı.

TADF Tüzüğüne göre; yönetim kurulunun başkan ve icra kurulunu görevden alma yetkisi var. Çünkü TADF tüzüğüne göre TADF’nin organlarında yönetim kurulu; icra kurulunun üzerinde bir konuma sahip. Ayrıca, bu duruma düşen TADF, tüzüğünün ilgili maddesi geçmişte üç kez yürürlüğe sokulmuştu. Hatta şimdi görevden alınan eski başkan Tulga Tekman da yakın geçmişte ortada hiç bir ciddi neden yokken kulis faaliyetlerinde bulunmuş böyle bir uygulama sonunda başkanlığa getirilmişti. Tulga Tekman'ın ise bu gelişmeler üzerine nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık