YİNE KADIN CİNAYETİ

YİNE KADIN CİNAYETİ

Korkunç olay, dün gece saat 00.00 sıralarında Samsun İlkadım İlçesi, Ulugazi Mahallesinde bulunan bir binada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre mühendis olduğu öğrenilen 51 yaşındaki Oğuz T.E. iddiaya göre zaman zaman tartıştığı halk eğitim kurslarında  eğitmenlik yapan, arada bir de ailesinin memleketten gönderdiği ürünleri pazarlarda satarak evini geçindiren eşi 46 yaşındaki Mihrican E.’yi, yine iddialara göre aralarında  bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışma sonucu boğazından bıçakladı. Eşinin  bıçak darbesiyle olay yerinde hayatını kaybeden Mihrican E.’nin cansız bedeni otopsi için Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Gözaltına alınan ve Emniyet ’deki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Oğuz T.E. , tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Komşuları tarafından sevilen ve ölümüyle herkesi yasa boğan Mihrican E. için alt kat komşusu olayın meydana geldiği mahallenin muhtarı Filiz Kavalcı ise, büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek ‘’ iki  çocuk annesi mütevazi bir hanımdı. Oturduğumuz binaya 6 yıl önce taşındılar. Kendisi halk eğitim kurslarında eğitmenlik yapıyordu. Pandemi sürecinde eğitmenliğe bir süre ara vermiş, ailesinin memleketlerinden gönderdiği ürünleri pazarlarda satarak evinin geçimine katkı sağlıyordu. Kurs eğitmenliği  yaptığı zamanlarda arada bir bana uğrar kurs için bazı gerekli ihtiyaçlarını elimizden geldiğince  temin ederdik. Böyle bir olayla hayatını kaybetmesi hepimizi çok üzdü’’ dedi.

‘’DUYGU VE HÜZÜN DOLU PAYLAŞIM’’

Korkunç olaya kurban giden talihsiz kadın, sosyal medya hesabında 19 Ağustos 2020 tarihinde duygu dolu bir paylaşım yapmış.  Mihrican E. ,Yaptığı paylaşımda ‘’ Bu sefer bahar çok başka geldi. Belki de unuttuklarımızı hatırlatmak ister gibi dersler vererek. Gerçek anlamda sevmeyi ve sarılmanın  önemini anlamak için. Çiçekleri, böcekleri, ağaçları ve hayvanları hissetmek için. Denizi, nehri ve çağlayan suları duymak için. Ve kıyısında yaşar gibi  umursamadan geçip gittiğimiz yaşama sarılmayı öğrenmek için. Şimdilik sadece uzak dur ve anla artık der gibi düşünmemizi istiyor. Anlamak, duymak, görmek, sevmek ve sarılmanın yaşamın kendisi olduğunu yeniden ustaca öğrenerek ya devam edeceğiz, ya da bedeli her neyse ödeyeceğiz’’ sözlerine yer vermiş.

Emir Dursun AKAR/ SAMSUN

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık