Bu konuda çok yazdım, çoook.

10 yılın ekran     özetinde ‘bipleme’ ve ‘buzlama’yla tanıştık. ‘Ahlaklı olmak’ buzlama     ve biplemeyle olmaz. Bir de “Valla unuttuk ama bir kere senaryoda yazmışız” diyerek biplemek ya da ‘Bilmedik masada şarap varmış’ diye buzlamayı yemezler. Bu olay bir nevi ‘olağan haller’ sınıfına girdi. Buzlama ve bipleme de racondan sayılıyor! Son örneğimiz ‘Güldür Güldür Show’da karşıma çıktı. Geçen cuma günü yeni bölümde Doğa Rutkay‘kokonat’ isteyen hamile kızını hor gören manav İsmail’e
(Onur Atilla) söyleniyor:
“Çünkü benim kızım insan değil di mi damat, benim kızım...., benim kızım..... benim kızım anakonda, benim kızım at dimi damat” At ile anakonda sorunsuz hayvanlar! Ya diğer ikisi? Ayıp ve ahlaksız şeyler söylüyorlar sanki!

‘Drakula’ filminde sansür

FOX’ta ‘Drakula’ya (Francis Ford Coppola’nın yönettiği)  biraz bakayım  dedim. Oltaya geldi ‘bip’leme. Avukat    Jonathan Harker ‘Drakula’nın şatosunda. Sofra hazırlanmış konuk için. ‘Drakula’ yeni yemek yediğini söylüyor:
“Eminim beni anlayışla karşılarsınız size katılamayacağım. Akşam yemeğini yemiştim ve asla ...... içmem.”
Şarap içmiyor Drakula! Orijinalinde söylüyor. Saat 24.00 olmuş ve 18+ da var köşede. Peki neden bu bip?
Algı operasyonu dedikleri böyle bir şey.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık