BİZ ARTIK KEDİ DEĞİL KAPLAN BESLEYELİM Kİ, DÜNYA DEVLERİ HALİNE GELSİNLER

BİZ ARTIK KEDİ DEĞİL KAPLAN BESLEYELİM Kİ, DÜNYA DEVLERİ HALİNE GELSİNLER

Anadolu kaplanlarını dünya devleri haline getirmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, şunları söyledi:

“Turquality, ülkemizin devlet destekli ilk marka programıdır ve 20 yıl önce “10 yılda 10 dünya markası” oluşturma hedefiyle yola çıktık. Bugün gelinen noktada, biz artık kedi değil kaplan besleyelim ki, Anadolu kaplanları global pazarlarda istedikleri noktalara gelerek, dünya devleri haline gelsinler. Ülkemizden yurtdışına 10 milyar dolar, 20 milyar dolar ihracatı olan birçok firmasının olmasını istiyoruz. Anadolu kaplanlarını, dünya devleri haline getirmek için çalışmalara aralıksız devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin ihracat rakamlarının artması ve döviz girmesinin iş modeli “Turquality”

Turquality iş modeli ile işletmelerin stratejik yol haritasının hazırladığını anlatan Progroup Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, Türkiye’nin ihracat rakamlarının artması ve döviz girmesinin iş modelinin “Turquality” olduğuna vurgu yaptı. Devam eden Turquality eğitim programı hakkında bilgiler veren Progroup Başkanı Dr. Salim Çam, konuşmasına şöyle devam etti:

“İsim babalığını Eski Devlet Bakanımız Sayın Kürşad Tüzmen’in yaptığı Turquality, kilogram başına ihracatı 1.5 dolardan 12- 15 dolara çıkarmasının ötesinde, işletmeler için stratejik iş modelini oluşturmaktadır. Bu yıl itibariyle kapsama giren firmalar için işletme başına, Turquality desteği 280 milyon TL’ye kadar yükseltildi. Bugüne kadar düzenlediğimiz Turquality eğitim programları ile yaklaşık 350 kişiye istihdam sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 4.’nü düzenlediğimiz eğitim programımıza da yoğun bir katılım gerçekleşiyor. Bu eğitim müthiş bir ihtiyaç, çünkü Turquality eğitimi almış olanların, ihracat ve döviz kazandırma konusundaki performansı yüzde 90’lara çıkıyor. Ülkemizde, Turquality ve döviz kazandırıcı faaliyet alanında yeteri kadar uzman bulunmadığı için eğitimleri düzenlemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Turquality eğitim programı yoğun ilgiyle devam ediyor

Turquality ve Döviz Kazandırıcı Faaliyetler (TDKF) Derneği & İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi ve Progroup Uluslararası Danışmanlık firmasının iş birliği ile bu yıl 4.’sü düzenlenen “Uçtan Uca Turquality ve Marka Uzmanlık - Vizyon Programı” eğitimi, İTÜ Maçka Kampüsü’nde, Şubat ve Mart aylarının her Cuma ve Cumartesi günlerinde 1.5 ay boyunca yoğun ilgiyle devam  ediyor. Uçtan Uca Turquality ve Marka Uzmanlık - Vizyon Programı’nın açılışına ve ilk dersine Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Güloğlu, İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, MÜSİAD İhracatı Geliştirme Komisyonu Başkanı Abdullah Bozatlı, Progroup Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, Yeni Bir Ekonomi Gazetesi Başkanı Hakan Güldağ’ın aralarında bulunduğu kamu, akademisyenler ve iş insanları, 9 Şubat tarihinde İTÜ Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde katılmıştı.

Eğitimin açılış programında; Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Döviz, Turquality’nin önemi ve verilen destekler hakkında bilgiler verdi. Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in moderatörlüğünde yapılan panelde,  İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu Üniversite Döviz Kazandırıcı Faaliyetler İşbirliği hakkında, Bülent Güloğlu Döviz Kazandırıcı Faaliyetler Ekonomisi hakkında, Abdullah Bozatlı, Yurtdışı Döviz Kazandırıcı faaliyet lobisi sivil toplum örgütlerinin rolü hakkında, Hakan Güldağ Reel Sektörde Döviz Kazandırıcı Faaliyetler Performansı hakkında değerlendirmede bulundu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık