İNTERNET YASASI İLE MERDİVEN ALTI SİTELER ORTADAN KALKAR

İNTERNET YASASI  İLE MERDİVEN ALTI SİTELER ORTADAN KALKAR

 Bu alanda çalışanların gazeteci kimliğini edinemediğini vurgulayan Teymur, “Gazetecilik mesleğini fiili olarak icra ettikleri halde, gazeteci meslek haklarının hiçbirine sahip olamıyorlar. Ve en önemlisi de gazetecilerin bu alanda çalıştıkları kurumların adı yok” diye konuştu. Teymur şunlearı söyledi: “Birer ticari şirket gibi, kendi çaba ve gayretleri ile ayakta durmaya çalışan bu şirketler bünyelerinde onlarca gazeteci/yazılımcı istihdam etmelerine rağmen 1961 yılında kurulan ve amacı Gazetecilik mesleğini desteklemek olan Basın İlan Kurumu’ndan tek bir destek almamaktadır. Oysa, bilgi çağındayız, kabul edelim ya da etmeyelim bu bilgi akışı devam edecek, teknoloji ve yazılım dünyayı her alanda olduğu gibi yönetecektir. Biz ülke olarak ya bu devinime ayak uyduracak, bu işin mutfağına girecek, dünyanın bilgi akışını yöneten aktörü olacağız ya da bir kenarda durup, bu aktörlerin aldığı kararları izleyecek, insanımızı, gençlerimizi ve yeni neslimizi diledikleri bilgi ve algı ile yönetmelerini izleyeceğiz.”

Atılan bir tweetin okuyucuya ulaşmasının sadece saniyeler sürdüğünün altını çizen Teymur, “Bir dakikada sadece Twitter’da binlerce tweet atılmakta, bu tweetler milyonlara ulaşmaktadır. Bu tweetlerin her biri ayrı bir bilgi yani ayrı bir haber niteliğindedir. Bu yalnızca Twitter. Peki ya Tiktok; İnstagram, facebook vs.vs ve daha niceleri ve bundan sonra kurulacakla…Gerçek bir bilgi fırtınası. Ve ne yazık ki tüm bunların içinde menşei Türk olan hiçbir kurum bulunmamaktadır. Bizim kurumlarımız hali hazırda var olma mücadelesi vermektedirler” ifadelerini kullandı. Teymur, “Gazetecilik araçları değişti, amacı değişmedi, ilkeleri değişmedi, hızlandı daha ileri gitti; kapsamı arttı ama görevi değişmedi. Biz basınız, biz gazeteciyiz” ifadelerini kullandı. Teymur, 30 bini aşan çalışanı ile Türkiye’nin vazgeçilmez bir gerçeği olan İnternet haber sitelerinin yasal haklarını talep ettiklerini de bildirdi, çıkarılacak yasa ile merddiven altı internet sitelerinin de önüne geçilmesinin mümkün olacağını bildirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık