IWF TÜRKİYE’NİN YENİ BAŞKANI AV. DR. ÇİĞDEM AYÖZGER ÖNGÜN OLDU

IWF TÜRKİYE’NİN YENİ BAŞKANI AV. DR. ÇİĞDEM AYÖZGER ÖNGÜN OLDU

Farklı alanlarda elde ettikleri başarılarıylalider ve öncü konuma ulaşmış etkin kadınları bir araya getirerek kadınliderliğini geliştirmeyi hedefleyen uluslararası bir iletişim ve etkileşim ağıolan IWF Türkiye Olağan Genel Kurulu İstanbul’da gerçekleştirildi. GenelKurul’da yapılan seçim sonucunda 2023-2025 dönemi IWF Türkiye Yönetim Kurulubelirlendi. Yeni dönemde IWF Türkiye Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu AsilÜyeler: Arzu Ünal Erman,NÇiğdem Ayözger Öngün, Bilgün Gürkan, Burcu Civelek Yüce, Mutlu Alkan Özyurt, Selma Altay Rodopman, Tülin Karabük,Yasemin Merih Alparslan, Yasemin Solmaz.

Yönetim KuruluYedek Üyeler: Ebru Dorman, Elif Ateş Özpak, Işıl Arıdağ, Kübra Orakçıoğlu Kazan, Özge Bulut Maraşlı. Genel Kurul'un ardından gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu toplantısında,2023 – 2025 Dönemi IWF Türkiye’nin yeni başkanı Av. Dr. Çiğdem Ayözger Öngünseçildi.

Av. Dr.Çiğdem Ayözger Öngün hakkında:

Teknoloji, Teknoloji, Medya ve Haberleşme Hukuku,Finansal Teknoloji Hukuku ve Ticaret ve Şirketler Hukuku, Rekabet Hukuku veVeri Koruması ve Gizliliği Hukuku alanlarında geniş bir tecrübeye sahip olan Av.Dr. Çiğdem Ayözger Öngün, İstanbul’da bulunan SRP-Legal Hukuk Ofisi’ninkurucusu ve yönetici ortağıdır.

Öngün, TED Koleji’ndeki eğitimini tamamladıktansonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi veLondon School of Economics’de yürüttüğü çalışmalar ile Yüksek Lisansını (LL.M.)onur derecesiyle tamamladı, İstanbul Üniversitesi’nde Veri Koruma ve Gizliliğikonusunda doktora yaptı. Öngün aynı zamanda Koç Üniversitesi ExecMBAsertifikasını tamamladı. Bahçeşehir Üniversitesi’nde misafir Öğretim Üyesi olanÖngün SRP-Legal’i kurmadan önce, Turkcell Grup’ta 10 yılı aşkın bir süreçalıştı; Turkcell Superonline’da Hukuk ve Regülasyon Stratejileri Genel MüdürYardımcılığı ve Turkcell Grup’ta Regülasyon Politikaları Müdürlüğü görevleriniyürüttü.

Ögün halen Türk Sanayicileri ve İş İnsanlarıDerneği (TÜSİAD) Veri Koruma ve Teknoloji Hukuku Çalışma Grubu Başkanı,Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) Yürütme Kurulu üyesi, Türkiye Odalar veBorsalar Birliği (TOBB) FinTech Sektör Meclisi üyesi, Türkiye SigortalarBirliği (TSB) Danışma Kurulu üyesi, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) Kurucuüyesidir.

Av. Dr. Çiğdem Ayözger Öngün’ün “Kişisel Verilerin Korunması Hukuku”kitabının da yazarıdır. “Uygulamalı Rekabet Hukuku” kitabının ve “HüseyinHatemi’ye Armağan” adlı kitabın ortak yazarıdır.

Dr. Öngün, Dünya çapındaki farklı disiplinlerdeve mesleklerde fırsat eşitliği ve kadın liderliğini desteklemek için yapılançalışmalarda aktif olarak rol almaktadır.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık