OPERASYONUN ARDINDAN İLK ADIMLARINI ATTI

OPERASYONUN ARDINDAN İLK ADIMLARINI ATTI

Özel Sağlık Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serkan Zengin tarafından gerçekleştirilen Mikrodiskektomi operasyonu ile sağlık bulan Burcu Sönmez, yeniden yürüyebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Operasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Serkan Zengin, “Burcu Sönmez, son 1 yıldır fizik tedavi, bele enjeksiyon ve medikal tedavi görüyordu. Bunlara rağmen devam eden bel ve bacak ağrıları ve 1 yıldır sol ayak bileği ve ayak baş parmağında kısmi felci bulunuyordu. Ayağını kaldırarak yürüyemeyen hastamıza yapılan tetkikler ve fizik muayenesi sonucu belinde fıtık tespit ettik ve ertesi gün ameliyatı planladık. 3 cm’lik kesi yapılarak ortalama 45 dakika süren Mikrodiskektomi ameliyatıyla, hastamız sağlığına kavuştu. 1 saat sonra yapılan muayenesi ile felci tamamen düzelmiş olduğunu ve rahatça yürüyebildiğini gördük. Hastamızı şifa ile taburcu ettik. Kendisine sağlıklı bir yaşam diliyoruz” diye konuştu.

ORTA YAŞLARDA YAYGIN ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR

Bel fıtığının orta yaş grubunda yaygın şekilde görülebildiğini dile getiren Op. Dr. Serkan Zengin, “Beldeki omurga dediğimiz kemikler arasındaki yumuşak dokunun (disklerin) bulunduğu yerden çıkması ve yakından geçen sinirlere veya omuriliğe teması sonrası oluşan ağrıdır. Özellikle bacağa doğru yayılan bir ağrı bize bel fıtığını işaret eder. Yerinden oynayan yumuşak dokunun yerine ve etkilediği sinirin sıkışma düzeyine göre his kaybı (uyuşukluk) ve kuvvet kaybının eşlik ettiği bir takım işaretler izlenebilir. Bu durumda uzman hekim tarafından tedavi süreci planlanmaladır” diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık