YEDİKULE HİSARI’NA KÜLTÜREL VE TARİHİ GEZİ

YEDİKULE HİSARI’NA KÜLTÜREL VE TARİHİ GEZİ

Kültürel Dönüşüm Derneği Başkanı Zafer Kozanoğlu'nun öncülüğünde düzenlenen geziye, cemiyetin önde gelen isimleri Sema Cıngıllıoğlu, Arzu Aslan, Sema Maliki, Serap Sarı, Yonca Gürol, Gaye Mataracı, Aylin Hoşzeban, Yıldız Özsamaha, Sema Olgun, Sinem Yıldırım ve Esra Erandan katıldı.

Dernek üyeleri tarihi Yedikule Hisarı’nı gezdikten sonra organik tarım yapılan Yedikule Bahçe’nin mahsullerinden hazırlanan içecekleri deneyimledi ve teraryum atölyesinde katıldı.

Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Zafer Kozanoğlu’nun kurucu başkanı olduğu Kültürel Dönüşüm Derneği, tarihi ve kültürel etkinliklerini sürdürüyor. Derneğin bu seferki rotası Fatih Belediyesi tarafından renovasyonu yapılan tarihi Yedikule Hisarı oldu.

Dernek Başkanı Zafer Kozanoğlu'nun öncülüğünde düzenlenen geziye, cemiyetin önde gelen isimleri Sema Cıngıllıoğlu, Arzu Aslan, Sema Maliki, Serap Sarı, Aylin Hoşzeban, Yıldız Özsamaha, Sema Olgun, Sinem Yıldırım ve Esra Erandan katıldı. Dernek üyeleri Genç Osman’ın hapsedildiği kule ile Topçu, Tutsak ve Hazine Kulelerini de ziyaret ederek Osmanlı ve Bizans’tan kalma birçok tarihi eseri yerinde inceleme fırsatı yakaladı. Yedikule Hisarı’nın tarihi zenginliklerine hayran kalan dernek üyeleri, tanık oldukları anları fotoğraflar çekerek ölümsüzleştirdi.

Cemiyetin önde gelen isimleri daha sonra Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yedikule Bahçe’yi ziyaret ederek burada organik tarım ve sağlıklı beslenmeyle ilgili önemli bilgiler aldı. Yedikule Bahçe’de teraryum yapım atölyesine de katılan konuklar, kendi minyatür bahçelerini hazırladı. Ardından Fit Fatih mutfağında özel olarak hazırlanan organik sebze ve meyvelerden oluşan içeceklerin de tadına baktılar.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık